9. BOHINJSKI MEDNARODNI KAJAKAŠKI MARATON, DP V MARATONU, SLO POKAL, REKREATIVNA TEKMA

V soboto, 01.08.2015 je bil Bohinj prizorišče  tekme v kajaku na mirnih vodah in sicer v kajakaškem maratonu.

Kajakaši in kajakašice KKK Žusterna so v soboto, dne 01.08.2015 odlično odveslali kajakaški maraton, najstarejši tekmovalci 25 km, najmlajši pa 5 km.

Ko je sonce za silo segrelo tudi tiste najbolj zmrzljive (jutranja temperatura okrog 12 in 14°C), so na Bohinjskem jezeru prvo tekmo (veslanje na 5 km dolgi progi) pričeli cicibani in cicibanke. Sledili so starejši dečki in deklice (10 km), ki so štartali skupaj z mladinci/-kami (15 km) in člani.

 Najboljši mladinec je bil naš 
David Franca, ki je bil prvi v svoji kategoriji in tretji v mednarodni razvrstitvi. Prehitela sta ga le dva belgijska kajakaša. Skoraj v vsaki kategoriji smo imeli predstavnika/-ico na stopničkah. Pridni pa so bili tudi starši:od voznika do fotografinje, kamper-istov do navijačev, predvsem pa trenerji Grega Ponomarenko, Zdenka Ponomarenko in Bernarda Podbevšek, ki je obenem tudi tekmovala. Marko Bandel je imel, žal, obveznosti. 

Med tekmovalci smo, poleg naših in belgijskih, zasledili še KKK iz Ankarana, Orke, Mosta na Soči, Kajak kanu klub Ćatež, Ljubljančane, Bakovce in KKK Krško ter, seveda, domačine - KKK Bohinj, ki so tekmo organizirali.


Poleg medalj za opravljeni maraton so bili podeljeni še pokali in diplome v skupnem seštevku SLO pokala. Lepo je bilo.

Vsem skupaj iskreno čestitamo. 

Informacije o novici:
Objavil: Adrijana Nemac
Datum objave: 3.8.2015. 12:46:51